Geld storten en uitbetalen

Uit recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders regelmatig een gokje wagen bij online goksites. Nu was het vroeger altijd zo dat je een creditcard nodig had om geld te kunnen storten bij goksites. Gokken om echt geld was dus niet mogelijk zonder een creditcard. Gelukkig is er de afgelopen jaren veel veranderd en kun je nu als speler op tientallen verschillende manieren geld storten en laten uitbetalen.

Populaire manieren om geld te storten bij online goksites

Hieronder zullen we enkele van de meest populaire manieren om geld te storten bespreken. Het gaat hier specifiek om betaalmethodes die het meest door Nederlanders worden gebruikt. Het is dan ook niet vreemd dat onderstaande betaalmethodes vrijwel allen door de meest populaire goksites worden aangeboden.

1. iDeal

"De meest populaire manier om online geld te storten is iDeal"
“De meest populaire manier om online geld te storten is iDeal”

Op nummer 1 staat iDeal. Iedereen die wel eens wat via het internet heeft besteld zal deze betaaloptie wel kennen. Zo’n 90% van de Nederlanders gebruikt namelijk iDeal om online te betalen. En hetzelfde geldt bijna voor storten bij online goksites. Het is dan ook niet vreemd dat alle populaire goksites onder Nederlanders iDeal aanbieden.

iDeal werkt heel simpel. Het is namelijk gewoon internetbankieren. Transacties met iDeal zijn mogelijk voor klanten van onder andere de volgende Nederlandse banken: ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank en Triodos Bank. Het leuke van iDeal is dat het geld vrijwel direct op je spelersaccount staat en je dus meteen kunt spelen. Tevens is het zo dat gewonnen geld ook weer via dezelfde bankrekening kan worden opgenomen. Hoe snel dit echter gebeurt verschilt per goksite. Veel populaire goksites verwerken uitbetalingen naar bankrekeningen tegenwoordig binnen 1 werkdag.

2. Mastercard en Visacard

"Storten via creditcard is ook heel gemakkelijk"
“Storten via creditcard is ook heel gemakkelijk”

Ook de al eerder besproken creditcards zijn nog steeds populair onder online gokkers. Het ideale van creditcards is namelijk dat je alleen je creditcardgegevens hoeft in te vullen en het bedrag dat je wilt storten. Vervolgens staat het bedrag meteen op je spelersaccount en kun je gaan spelen.

Een creditcard is heel gemakkelijk. Het is echter ook gevaarlijk. Fraude met creditcards valt de laatste jaren op internet wel mee, maar waar wij op doelen is het feit dat je met een creditcard snel teveel geld kan uitgegeven. Veel creditcards hebben een hoge limiet en het bedrag wordt slechts 1 keer per maand van je bankrekening geschreven. Zo is het dus makkelijk om het overzicht te verliezen en mogelijk teveel geld te vergokken. Pas hier dus mee op. In de schuld staan op je creditcard is geen pretje. Je betaalt op creditcardschulden namelijk hoge rentes. Houd hier dus rekening mee.

3. Neteller

"Neteller is een soort online bankrekening - snel en overzichtelijk geld storten en uitbetalen"
“Neteller is een soort online bankrekening – snel en overzichtelijk geld storten en uitbetalen”

Neteller is een snelle online betaaldienst. Je kunt het zien als een online bankrekening. Op het geld op je Neteller account ontvangen je echter geen rente en voor transacties worden vaak kosten in rekening gebracht. Voor mensen die echter vaak kansspelen online spelen bij verschillende goksites is het wel ideaal. Zo kun je heel makkelijk geld storten en opnemen. Ook is een groot voordeel van Neteller dat je kunt inloggen en zo precies kunt zien hoeveel tegoed je hebt staan en waar je het geld aan hebt besteed.

Een account bij Neteller is gratis. Je betaalt alleen transactiekosten. Geld storten op je Neteller account kan op vele manieren.

4. Skrill

"Ook Skrill staat bekend als een snelle en veilige online betaaldienst"
“Ook Skrill staat bekend als een snelle en veilige online betaaldienst”

Skrill is heel vergelijkbaar met Neteller. Ook dit is een soort online bankrekening. Je kunt er bij vrijwel alle goksites heel gemakkelijk geld mee storten en uitbetalen. Ook voor Skrill geldt dat het aanmaken van een account gratis is en dat je alleen betaalt bij transacties.

5. Paysafecard

"Koop een Paysafecard in de winkel en betaal snel en simpel online met de unieke code"
“Koop een Paysafecard in de winkel en betaal snel en simpel online met de unieke code”

Voor mensen die hun gokken wat meer in de hand willen houden en daarnaast liever 100% veilig en relatief anoniem willen spelen is de Paysafecard een absolute uitkomst. De Paysafecard kun je in verschillende winkels in Nederland kopen (boekwinkels, postkantoren, tankstations, etc.). Je geeft bij aankoop gewoon aan hoeveel tegoed je wilt en betaalt direct in de winkel. Op je Paysafecard staat een unieke code. Deze kun je vervolgens in de kassier bij de goksite invullen en het geld staat meteen op je account.

Paysafecard is een ideale manier manier van online geld storten. Je kunt namelijk nooit meer uitgeven dan je voor de kaart hebt betaald. En mocht je geld winnen dan kun je dit bedrag altijd via bijvoorbeeld bankoverschrijving uit laten betalen. Geld terugstorten op je Paysafecard is namelijk niet mogelijk.

Meer betaalmethodes

Naast bovenstaande manieren om geld te storten bij online goksites zijn er uiteraard ook nog andere varianten. Mocht je dus toch nog een andere betaalmogelijkheid zoeken dan kun je altijd even op de site van de goksite kijken of zij die mogelijkheid misschien aanbieden. 99% van de Nederlanders gebruikt echter één van bovenstaande methodes dus wij laten het hier verder bij.