Roulette spelen met een strategie

Roulette is wellicht nog meer dan elk ander gokspel in casino’s een volledig perfect kansspel. Je hebt geluk of je hebt pech en er valt heel weinig zelf aan te doen. Toch zijn er diverse strategieën ‘uitgevonden’ om uw winstkansen te verhogen. Dit artikel stelt u voor aan vier goede roulette strategieën, waarmee u (op de korte termijn) meer kans hebt om te winnen met het spelen van roulette.

Red Bet

Deze strategie is heel simpel. Er wordt altijd ingezet op zowel de rode als zwarte kleur. Bij de zwarte kleur houdt u de inzet constant, maar bij de rode kleur verdubbeld u deze telkens. Hoewel u ook een paar keer meer zult verliezen dan winnen, zal het ook vaak ook zijn dat u aardig wat wint, zeker als de uitkomst ‘rood’ is. Een variant op dit roulette systeem is de ‘black bet’. Dit is hetzelfde, maar wordt de inzet op rood constant gehouden en die op zwart bij elke nieuwe inzet verdubbeld.

Martingale systeem

De Martingale roulette strategie is eveneens heel simpel (en héél bekend). Wanneer u een inzet verloren hebt, verdubbelt u bij de volgende ronde uw inzet. Op deze manier ben je zeker dat je alle verloren inzet terug hebt bij winst. Wanneer u gewonnen hebt en nog verder roulette wilt spelen, begint u gewoon weer van voren af aan. Bij iedere keer dat u verliest blijft u de inzet verdubbelen.

Kolommen strategie

Dit roulette systeem is qua idee gelijkaardig aan de ‘red bet’ alleen betreft het nu de kolommen. Er wordt altijd in al de kolommen ingezet, zo hebt u altijd kans om te winnen en compenseert u ook een beetje uw verlies als die hoger ligt dan de winst. Het roulette systeem is eigenlijk heel simpel: er wordt een kleine inzet gemaakt voor de eerste kolom, een verdubbeling van die inzet in de tweede kolom en een verviervoudiging van die inzet in de derde kolom. Bij elke draai wordt de kleine inzet verdubbeld en ook de andere inzetten verhogen volgens dezelfde regels. Op deze manier verhoogt u de kansen op een grote winst.

D’Alembert systeem

Deze roulette strategie zet enkel in op even winstkansen. Wanneer er een draai verloren wordt, kiest men ervoor om bij de volgende inzet één fiche extra in te zetten. Wanneer er een draai gewonnen wordt, gebeurt net het omgedraaide. Dan kiest men er immers voor om bij een volgende inzet een fiche minder in te zetten. Op deze manier hebt u immers meer kans op een hogere winst dan verlies wanneer u stopt.